Bezoek aan Hikari Aikido dojo

Bezoek aan Hikari Aikido dojo

“Op vrijdag 6 november 2015 ben ik op bezoek geweest bij de Hikari Aikido dojo aan de Panneroodstraat 1 in Zaandam.
Dit is na het bezoek aan Mushotoku in Hoorn de tweede school waarmee we in contact komen in onze quest om de Aikido scholen nader tot elkaar te brengen en het onderlinge contact te verbeteren, waardoor de drempel verlaagd wordt met het eventueel uitnodigen/organiseren van gezamenlijke trainingen en seminars.

Bij deze school was bekend dat ik een keertje met Rafal mee zou komen om daar een avondles mee te trainen.
Rafal woont tegenwoordig in Assendelft en is daar op zoek gegaan naar een nieuwe Aikido groep om zijn trainingen weer te kunnen oppakken en bijhouden. Aangezien wij allemaal het zelfde nastreven, namelijk het ontwikkelen van kennis en kunde in het Aikido was de drempel niet zo groot om bij Hikari naar binnen te stappen en daar een aantal proeflessen te nemen wat hem zeer goed is bevallen. Ik weet nu ook waarom!

Bij Hikari word je zeer vriendelijk en hartelijk ontvangen en tonen de mede studenten erg veel interesse in de persoon die ze nog niet eerder gezien hebben.

Na omgekleed te hebben konden we na even gewacht te hebben op de vorige groep de tatami  betreden.
Op de tatami aanwezig kwamen de twee gediplomeerde leraren Ron Bakkers en Dennis Pleune zich voorstellen en heten mij welkom in hun dojo. De vaste Sensei Wilko Lok was door een blessure aan de voet helaas niet aanwezig, des te meer weer een reden om binnenkort de dojo nogmaals te bezoeken om zo ook met hem kennis te kunnen maken.

Net voor de Seiza werd ik door Ron voorgesteld aan de groep waarna wij verder konden gaan met het groeten.

In de warming-up hebben we onze spieren los gemaakt en door middel van veel rollen de lichaamstemperatuur en bloedsomloop flink doen laten stijgen.

Ron en Dennis deden een gezamenlijke les wat ons ook niet geheel onbekend is op de tatami. De les was gevarieerd en boeiend te noemen. Dit had tot resultaat dat de anderhalf uur ook zo voorbij was en we na het afgroeten de tatami weer konden verlaten voor een lekkere versnapering in de kantine van de dojo.
Hier heb ik nog even met Dennis contactgegevens uitgewisseld en met Ron gesproken over hoe wij in de toekomst het contact kunnen versterken.

Dit bezoek is ook zeker voor herhaling vatbaar en ik kijk uit naar een mooie samenwerking met bijvoorbeeld een gezamenlijke training en bezoeken van elkaars Seminars.”

Jasper Schmidt
Aikikai Aikido Enkhuizen


Overtuigd?

Kom een keer gratis mee trainen!