Sven over Aikido

Persoonlijk vind ik de Japanse etiquette interessant en sta ik er altijd weer van te kijken als er een techniek wordt beredeneerd.

Nu ik bij Aikikai Enkhuizen al ruim een half jaar Aikido beoefen, ben ik erachter gekomen wat aikido nou zo mooi maakt. De elegante stijl van deze Oosterse vechtkunst en de bescheidenheid van de Aikidoka’s is opmerkelijk. Er wordt niet opgeschept met eventuele gradaties en de mensen worden gelijkwaardig behandeld, dat inspireert mij. Ook zijn de Aikidoka’s erg meegaand en leren mij graag wat hen ook ooit is geleerd. Kortom de sfeer is erg goed en de kunst is indrukwekkend!

Persoonlijk vind ik de Japanse etiquette interessant en sta ik er altijd weer van te kijken als er een techniek wordt beredeneerd. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin en leer ik meer dan alleen aikido!

Sven de Lange


Overtuigd?

Kom een keer gratis mee trainen!