Bezoek Aikidoschool Mushotoku

Bezoek Aikidoschool Mushotoku

Woensdagavond om even voor 20:00 uur melden Jasper en ondergetekende zich bij Aikidoschool Mushotoku welke is gevestigd in een sporthal op de Wilhelminalaan 1 te Hoorn. Ons doel is in deze, het contact tussen diverse scholen en onze school tot stand te brengen, zodat we in de toekomst misschien meer samenwerking kunnen bewerkstelligen in het organiseren van seminars en/of gezamenlijke trainingen . Deze dojo was de eerste van een reeks dojo’s die wij binnen afzienbare tijd willen gaan bezoeken om het bovenstaande te kunnen realiseren.

De ontvangst was hartelijk en nadat wij Nico Braakman hadden uitgelegd wat de bedoeling van ons bezoek was , was hij zeer enthousiast en konden wij vanzelfsprekend mee trainen. Langzamerhand druppelde ondertussen de leerlingen van Nico binnen. Natuurlijk stelden wij ons netjes voor waarna wij na ons omgekleed te hebben de dojo konden betreden.

Helaas heeft Aikidoschool Mushotoku niet de luxe zoals wij dat de mat al klaar ligt (Nico vertelde ons dat ze soms zonder mat ,en dus zonder vallen trainden maar dat vond ook hij geen ideale situatie), dus deze moest eerst worden neergelegd. Omdat iedereen meehielp en de mat niet al te groot was ,was dit klusje zo gedaan. Na het groeten, rekken & strekken konden we aan de technieken beginnen . Nico deed het voor en gaf enige uitleg , daarna konden wij aan de bak. Kortom een werkwijze die ons bekend voorkwam en waar wij ons uiteraard in konden vinden. Er werd in relatieve stilte maar wel bloedfanatiek getraind, iets wat ons natuurlijk wel aanstaat. Het groepje leerlingen was een dwars doorsnede van de bevolking qua leeftijd (net als bij ons) en gelukkig voor ons wilde ze ook graag met ons trainen. Kortom een heel leuke ervaring die om 22.00 uur was afgelopen. Na de les hebben nog uitgebreid met Nico gesproken over hoe we ervoor kunnen zorgen dat de aikidoscholen in onze regio onderling meer met elkaar in contact kunnen komen ,en we zodoende de drempel zo laag mogelijk kunnen maken bij organiseren van b.v. stages of het bezoeken van stages op meerdere locaties in Nederland of daarbuiten. Soms zijn er wel mensen die naar stages willen gaan, maar doordat ze alleen (zonder bekende) op pad moeten de stap niet durven te maken terwijl er van een school om de hoek wel een groep gaat.

Wij hebben de eerste stap gezet en zullen ook zeker doorgaan . We hebben Nico en zijn leerlingen uiteraard ook bij ons uitgenodigd en gezien hun enthousiasme zullen zij zich binnenkort wel bij ons op de mat melden denken wij.

Bijgaande een link naar de website van Aikidoschool Mushotoku: http://aikidoschoolmushotoku.nl/

En van de facebook pagina van deze school: https://www.facebook.com/Aikidoschool-Mushotoku-153816058068896/?ref=hl

Bericht is geschreven door: Peter Koning


Overtuigd?

Kom een keer gratis mee trainen!